Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@17:26:25 GMT

نقش زنان را در تظاهرات لبنان دست کم نگیرید+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۶۲۰۵

نقش زنان را در تظاهرات لبنان دست کم نگیرید+ تصاویر

داینا عاش از زنانی است که در مسیر تظاهرات و در صف اول می‌ایستند. او به تحلیلگر ایندپندنت گفته است ما نه تنها از خشونت پلیس جلوگیری می‌کنیم بلکه «کنترل حرکت و جهت معترضان را نیز در دست می‌گیریم».

سرویس جهان مشرق- گزارشگر ایندیپندنت به دنبال پاسخی است برای این پرسش که چرا این همه زن در تظاهرات لبنان دیده می‌شوند و اگر نبودند چه می‌شد؟

ریچارد هال گزارشگر نشریه انگلیسی در بیروت و تحلیلگر موضوعات خاورمیانه در یادداشتی به حضور پررنگ زنان در تظاهرات لبنان پرداخته که اگر چه حواشی مختلفی در شبکه‌های اجتماعی داشته اما چندان به عنوان یک موضوعِ تحلیلی به آن نگاه نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اینجا مروری بر گزارش وی خواهیم داشت:

تظاهرات لبنان، رهبر ندارد اما موتور محرکه دارد

هر گوشه از تظاهرات را که نگاه می‌کنی، وسط خیابان، روی بلوک‌های سیمانی روی دوش مردان، یا لب پنجره‌ها زنانی را می‌بینی که پرچم بر دوش یا بر دست، شعارهای اعتراضی سر می‌دهند. کوچک و بزرگ هم ندارد. برخی نوجوان، برخی جوان و تعداد قابل توجهی نیز میان‌سال هستند که احتمالاً با فرزندان خود همراه شده‌اند.

شاید در میان زنانی که در تظاهرات شرکت می‌کنند یکی از آنها معروفتر باشد. در روزهای اول تظاهرات، یکی از زنان با پا به شکم بادیگارد وزیر لبنانی ضربه زد و خطر خاصی او را تهدید نکرد. انتشار گسترده تصویر آن بسیاری از زنان لبنانی را به این فکر وا داشت که چرا آنها در این تظاهرات شرکت نکنند وقتی می‌توان این چنین خشم خود را از فساد گسترده و ناکارآمدی حکومت و نقض قوانین و حقوق اعلام کرد؟

او به این نتیجه رسیده که زنان به دلیل قدرت رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی آشنایی خوبی با سیاست دارند و این در حالی است که تعداد زنان در میان مقامات لبنان اندک است، بنابر این تظاهرات، تنها عرصه ای است که می توانند جلوی چشم مردان مشارکت سیاسی خود را به رخ بکشند و حقوق خود را مستقیماً مطالبه کنند.

هال می‌نویسد وقتی صحبت از این می‌کنیم که مردم لبنان حق خود را می‌خواهند بدین معنا است که زنان انگیزه بیشتری برای حضور در خیابان دارند زیرا برخی حقوق آنها در قوانین نقض شده است. در میان ۱۴۹ کشوری که در گزارش جهانی شکاف جنسیتی ۲۰۱۸ میلادی رتبه‌بندی شده‌اند، لبنان در مجموع شرایط زنان در حوزه‌های اقتصادی، آموزشی،‌ درمانی و سیاسی رتبه ۱۴۰ را به دست آورده است.

البته حضور زنان بدون مانع نیز نبوده است. هنوز هستند زنانی که می‌گویند ما نباید چیزی را فریاد بزنیم. اما همین زنانی که در تظاهرات شرکت می‌کنند، بر ذهنیت قشر اول تأثیرگذارند.

زنان همچنین توانستند مردانِ بیشتری را قانع کنند که به تظاهرات بیایند زیرا با حضور زنان شاهد کاهش خشونت بودیم و این مسأله خطرات حضور در تظاهرات را کاهش داد. اما زنان چگونه از بروز خشونت جلوگیری کردند؟

زنان لبنان مانع خشونت در تظاهرات شدند

«ما در خط مقدم هستیم، ما همدیگر را کمک می‌کنیم و ما مراقبیم تا کارها با صلح و مسالمت پیش برود». این را ماریانا وهبه به گزارشگر ایندپندنت گفته است. ماریانا مسئول سازماندهی یک راهپیمایی شمع به دست در میدان اصلی شهر بوده است.

هال می‌نویسد حضور زنان، فضای اعتراضات را به سمت و سویی می‌برد که احتمال بروز خشونت کم می‌شود. هم پلیس تمایلی به ضرب و شتم زنان ندارد و به نوعی زنان نقش سپر انسانی را بازی می‌کنند و هم حضور زنان موجب افزایش چشمگیر جمعیت معترضان شده و پلیس به این نتیجه می‌رسد که بهتر است با تظاهرات مدارا کند.

دو سه شب اول تظاهرات، برخوردهای شدیدی میان پلیس و جوانان معترض شکل گرفت اما زنان در اقدامی هماهنگ، به فکر تشکیل سپر انسانی در صف اول تظاهرات افتادند تا پلیس نتواند و نخواهد که از خشونت استفاده کند. داینا عاش از زنانی است که در صف اول می‌ایستند و به هال گفته است ما نه فقط جلوی خشونت پلیس را می‌گیریم بلکه «کنترل حرکت و جهت معترضان را در دست بگیریم».

زنان در اقدامی دیگر برای راهبندانِ خیابان روی زمین نشستند تا پلیس بعد از برداشتن بلوک‌هایی که جوانان گذاشته بودند، نتواند راه را باز کند. آنها در تشکیل زنجیره انسانی نیز مشارکت کردند تا نشان بدهند کشور برای آنها نیز هست. تصویر این اقدام آنها و همچنین قرارگرفتن‌شان در صف اول را می‌توانید در مجموعه تصاویر زیر ببینید.

منبع

https://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/lebanon-protests-women-corruption-beirut-a9195166.html

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم تحولات لبنان تظاهرات در لبنان زنان در تظاهرات زنان معترض فساد ساختاری تبعیض جنسیتی بیروت لبنان تحولات لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۶۲۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان

برچیده شدن اخیر یک کمپ حامی فلسطینیان در برلین منجر به اعتراضات خشونت بار دیگری شده که انتقادهای زیادی را در شبکه‌های اجتماعی از خشونت وحشیانه پلیس علیه معترضان به دنبال داشته است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه "دی سایت" آلمان، تخلیه یک کمپ اعتراضی در حمایت از فلسطینیان در منطقه دولتی برلین به اعتراضات خشونت آمیزی منجر شده است. در جریان این اعتراضات درگیری بین تظاهرکنندگان و افسران پلیس رخ داده و تعداد زیادی دستگیر شدند.

نیروهای پلیس به دلیل رویکرد بعضاً وحشیانه آنها مورد انتقاد قرار گرفته و صحبت از خشونت پلیس در شبکه های اجتماعی بلند شده است. گفته می شود فیلم های ضبط شده منتشر شده نشان می دهد که شرکت کنندگان در اعتراضات مورد ضرب و شتم نیروهای پلیس قرار گرفته اند.

سخنگوی پلیس روز یکشنبه از "بررسی جامع وقایع و اقدامات ماموران اعزام شده" خبر داه واعلام کرد: تحقیقات در حال انجام است تا مشخص شود آیا شکایت یا اتهامات جنایی وجود داشته است.

پلیس آلمان روز جمعه کمپ اعتراضی در حمایت از فلسطینیان در نزدیکی دفتر صدر اعظم آلمان را برچیده واعتراضات مشابه را ممنوع کرد. حدود 150 افسر پلیس در منطقه حاضر شدند و چادرهای معترضان را جمع کرده و آن ها را با خود بردند . پلیس در توجیه این ممنوعیت گفت که شرکت کنندگان در اردوگاه بارها مرتکب جنایاتی از جمله فتنه گری شده اند. علاوه بر این، پلیس اعلام کرد که محدودیت های خاصی که وضع شده بود رعایت نشد.

با این ممنوعیت، همه رویدادهای جایگزین نیز تا 13 ماه می در سراسر شهر ممنوع شد. به گفته پلیس، دادگاه اداری برلین حکم ممنوعیت را تایید کرده است. در ابتدا مشخص نبود که آیا برگزارکنندگان شکایتی را به دادگاه عالی اداری برلین-براندنبورگ ارائه خواهند کرد یا خیر.

با وجود این ممنوعیت، ده ها تن از هواداران فلسطینیان و این کمپ اعتراضی روز جمعه پس از متفرق شدن کمپ تا عصر به تجمع در منطقه دولتی ادامه دادند و با صدای بلند علیه این اقدام پلیس اعتراض کردند. نیروهای پلیس تظاهرکنندگان را از جمعیت بیرون کشیدند و دیگران را عقب راندند. تظاهرکنندگان علیه پلیس شعار سر می دادند.

پلیس روز شنبه اعلام کرد که تا عصر جمعه ساعت 10 شب، در مجموع 161 نفر در یک اطلاعیه کوتاه دستگیر شدند. 42 تحقیق جنایی از جمله به ادعای پلیس نقض صلح، تحریک به نفرت یا حمله به افسران اجرای قانون آغاز شد. همچنین 89 تخلف اداری نیز به ثبت رسیده است. بر اساس اطلاعات موجود حدود 380 مامور پلیس در جریان این اعتراضات در حال انجام وظیفه بودند.

عصر روز جمعه هم یک جلسه اعلام نشده در برلین-نوکولن برگزار شد. پلیس اعلام کرد که شعارهایی برای حمایت از فلسطینی ها سر داده شده و مواد آتش زا پرتاب شد. حدود 150 نفر در هرمان پلاتز تجمع کردند که برخی از آنها نقاب داشتند. سه افسر پلیس مجروح شدند و دو نفر از آنها به صورت سرپایی در بیمارستان مداوا شدند.

به گفته سخنگوی پلیس، 59 مورد به اصطلاح بازداشت و 28 مورد تحقیقات جنایی از جمله تحریک به نفرت در جریان بوده است. به گفته پلیس، تجمع پس از دو ساعت به طور کامل متفرق شد.

به گفته سخنگوی پلیس، روز شنبه  هم در جریان تظاهرات حامی فلسطین در نوکولن، دو افسر زخمی شدند. طبق برآورد پلیس، حدود 750 نفر به تظاهرات ثبت شده در هرمان پلاتز آمدند. گفته می شود که حدود 280 افسر پلیس در محل حضور داشتند. هفت پرونده از جمله به ظن تحریک به نفرت، آسیب رساندن به اموال، توهین یا حمله فیزیکی به مأموران اجرای قانون علیه معترضان آغاز شد. به گفته سخنگوی پلیس 8 مرد و 3 زن به طور موقت در جریان این اعتراضات بازداشت شدند.

اعتراف وزیر دارایی به رشد اقتصادی ضعیف آلماناعتراض علیه سیاست‌های ضد اسلامی دولت آلمان در هامبورگ

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان؛ پرتاب معترضان از روی پله! + فیلم
  • کاریکاتور/ خشونت پلیس آمریکا علیه دانشجویان معترض؛ وقتی آزادی بیان می‌میرد
  • حضور کودکان در تظاهرات حمایت از فلسطین در آمریکا
  • آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
  • دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستند
  • با دقت در نحوه خوابیدن به خواسته‌های درونی خود پی ببرید
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • خشونت پلیس فرانسه علیه دانشجویان حامی فلسطین
  • برخورد خشونت‌بار پلیس فرانسه با دانشجویان حامی فلسطین در «سوربون»
  • تشدید انتقادها از خشونت پلیس آلمان علیه حامیان فلسطینیان